Break the Stigma for Families
Breek het stigma rondom mentale gezondheid op de fiets!

Eerdere Evenementen

Wereld Suïcide Preventie Dag

Wereld Suïcide Preventie Dag

Datum: 10 september 2020

Plaats: Drenthe, Nederland

Beschrijving: Op donderdag 10 september was het 'World Suicide Prevention Day'. Wereldwijd stapten op die dag mensen op de fiets om aandacht te vragen voor suïcidepreventie in het kader van 'Cycle around the Globe' (https://www.iasp.info/wspd2020/cycle-around-the-globe/). Ook 'Break the Stigma for Families' fietste voor suïcidepreventie op 10 september.

Lakefront Trail Chicago

Lakefront Trail Chicago

Datum: 17 oktober 2019

Plaats: Chicago, De Verenigde Staten van Amerika

Beschrijving: Gesteund door The American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, heeft een Break the Stigma for Families groep langs Chicago's beroemde Lakefront Trail gefietst. Deze prachtige route loopt langs Lake Michigan.

Break the Stigma for Families Chicago

Break the Stigma for Families Chicago

Datum: 13 oktober 2019

Plaats: Chicago & Wisconsin, De Verenigde Staten van Amerika

Beschrijving: Break the Stigma for Families Chicago viel samen met het begin van de 66ste Annual Meeting of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry (AACAP), een internationaal congres dat plaats vond in het Hyatt Regency Chicago. Er werden meerdere fietstochten georganiseerd om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het stigma rondom mentale gezondheid.

Het UCI WK Para-cycling

Het UCI WK Para-cycling

Datum: 11-15 september 2019

Plaats: Emmen, Nederland

Beschrijving: Het Wereldkampioenschap Para-cycling werd georganiseerd door de Union Cycliste Internationale (UCI). Het kampioenschap geeft atleten met een fysieke beperking de kans om hun indrukwekkende fietstalenten te laten zien. Wij kregen de kans om de atleten live in actie te zien! Ook ontmoetten we het Mexicaanse team (foto 1) en mochten we een publieke lezing houden over Break the Stigma for Families (foto 4).

Wereld Suïcide Preventie Dag

Wereld Suïcide Preventie Dag

Datum: 10 september 2019

Plaats: Assen, Nederland

Beschrijving: Break the Stigma for Families fietste op Wereld Suïcide Preventie Dag om stil te staan bij alle mensen die overleden zijn door zelfmoord. Ook werd er gedacht aan hun naasten, die hier ook door getroffen worden. Het is erg belangrijk dat meer mensen zich bewust worden van hoeveel mensen hierdoor getroffen worden en dat men leert hoe suïcide voorkomen kan worden.

FACTIVAL - Publieke Lezingen

FACTIVAL - Publieke Lezingen

Datum: 05 & 06 juni 2019

Plaats: Assen, Nederland

Beschrijving: GGZ Drenthe organiseerde dit jaar het FACTIVAL, een festival waar patiënten, families, en deskundigen samen komen om aandacht te vragen voor mentale gezondheidsproblemen. Zo werden de volgende thema's besproken op het Fact Congres: destigmatisering, betrokkenheid en herstel.

Wereld Fietsdag

Wereld Fietsdag

Datum: 03 juni 2019

Plaats: Beilen, Nederland

Beschrijving: Op drie juni werd Wereld Fietsdag gevierd op de Familie Psychiatrie afdeling in Beilen. Het evenement werd georganiseerd door Iedereen Op Fietse.

Sport Debat met DAAT

Sport Debat met DAAT

Datum: 12 april 2019

Plaats: Assen, Nederland

Beschrijving: Het eerste Europese sportdebat werd gehouden in het Drents Museum in Assen. Het evenement werd georganiseerd door Drenthe Beweegt en gesteund door Kenniscentrum Sport en NOCNSF.

European Community of Sport Opening

European Community of Sport Opening

Datum: 18 januari 2019

Plaats: TT Circuit Assen, Nederland

Beschrijving: Drenthe is dé sportregio van Europa. Daarom werden sporters, supporters, vrijwilligers en verenigingsbestuurders uitgenodigd. Het evenement was dus bedoeld voor een breed (Drents) publiek.

UCI Bike City Forum - Milaan

UCI Bike City Forum - Milaan

Datum: 14 november 2018

Plaats: Milaan, Italië

Beschrijving: Break the Stigma for Families werd gerepresenteerd op het eerste UCI Bike City Forum. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.uci.org/news/2018/first-uci-bike-city-forum-to-be-hosted-at-pirelli-headquartes

Fietsen in Emmen

Fietsen in Emmen

Datum: 21 juli 2018

Plaats: Emmen, Nederland

Beschrijving: De burgermeester van Emmen, Cecil Prins-Aardema, Andrés Martin, gezinsleden, families en andere supporters van Break the Stigma for Families fietsten op 21 juli door Drenthe. Iedereen droeg een Break the Stigma for Families T-shirt om aandacht te vragen voor mentale gezondheidsproblemen en het stigma daar omheen.

Lancering Break the Stigma for Families

Lancering Break the Stigma for Families

Datum: 20 juli 2018

Plaats: Velodrome Assen, Nederland

Beschrijving: De Break the Stigma for Families campagne werd gelanceerd door Cecil Prins-Aardema en Andrés Martin met de hulp van het jeugd fietsteam. Henk Jumelet sprak tijdens de openingsceremonie in het velodrome in Assen.