Programma

Break The Stigma For Families op 10 September.

Deze bijeenkomst is voor families, naasten en eenieder die te maken heeft psychische aandoeningen. Het belooft een inspirerend ochtendprogramma te worden met sprekers en livemuziek.

 

Er zal worden stil gestaan bij het ontstaan van Break The Stigma For Families en hoe de toekomst eruit gaat zien. Er wordt een persoonlijk verhaal gedeeld over de impact van een psychische aandoening binnen het gezin, het stigma en hoe bewegen heeft geholpen.

 

Na het ochtendprogramma stappen we met elkaar op de fiets om ergens in de Drenthe natuur een lunch te nuttigen en daar waar behoefte is met elkaar in gesprek te gaan. Daarbij zal er voordat het fietsen begint, een feestelijke aftrap zijn van de NaastenApp.

 

Waarom Break the stigma for families?

Psychische aandoeningen kom veel voor en het is iets wat ons allemaal kan overkomen. Gelukkig zijn er goede en effectieve behandelingen beschikbaar. Toch durven veel mensen die het overkomt, kinderen, gezinnen en hun naasten niet open te zijn over psychische aandoeningen. Er ligt schaamte, schuld of zijn bang voor de vooroordelen die anderen over hen zouden kunnen hebben.  Dat noemen we stigma. Stigma belemmert een goed en snel herstel voor het hele gezin. Daarom willen wij met Break the Stigma for families samen op de fiets stappen en het stigma doorbreken!

 

Programma:

10.30-11.00uur               Inloop met livemuziek van Psychisch Gestoord Producties

11.00-11.15uur                Opening Cecil Prins en Frank Bonekamp

11.15-11.40uur                Persoonlijke verhaal Marrijtje Molenhuis

11.40-11.55uur               Introductie en aftrap Naastenapp

12.00- 15.00uur            Start fiets ronde met lunch (10 of 20 km) of start wandeling van 5 km

 

Locatie: wielercentrum Assen.

 

Opgeven kan:

Aanmeld formulier - Break the Stigma for Families

 

 

Gast sprekers:

Cecil Prins-Aardema

 

Frank Bonekamp

Wij worden gesteund door:
The International Association for Child and Adolescent Psychiatry and Allied Professions (IACAPAP)